Mmmm..... cookies...

Husorden

§ 1

Indledning

Denne husorden er et tillæg til din huslejekontrakt. En husorden koor­dinerer vores adfærd i afdelingen, således at vi har gode og trygge betin­gelser for vores fælles liv her. Vi kan også sige, at det er afdelingens 'færdselslov'.

Læs den venligst grundigt igennem, for det forventes, at du følger den­ne. Bemærk også, at dine gæster skal følge den, hvis de besø­ger dig. Hvis du flere gange bryder reglerne i husorden eller du udviser grov forsætlig skade, kan Lejerbo opsige dit lejemål.

§ 2

Aflåsning

Alle opgange, fællesarealer, kælder, beboerlokale, barnevognsrum, cykel­rum skal altid holdes aflåste af hensyn til sikkerhed og tryghed for os alle.

§ 3

Videoovervågning

Denne afdeling er videoovervåget. Ved hærværk, tyveri eller andre urelmæssighe­der vil Lejerbo overdrage optagelser til politiets efterforskning.

§ 4

Affaldshåndtering

Affaldsskakten finder du lige uden for din dør. Hver 3. måned udleverer ejendomsfunk­tionæren ekstra store og stærke affaldsposer i din postkasse, som du udelukkende bedes benytte. Vær specielt omhyggelig med at lukke poserne godt til, fordi det ellers begyn­der at lug­te fra affaldsskakten. Skakten må benyttes i tidsrum­met mellem kl. 7-22, og den skal altid holdes lukket.

Glas og flasker skal lægges i kommunens flaskecontainer på modsatte side af Fin­sensvej 50 eller på hjørnet af Dalgas Boulevard/Wilkensvej. Storskrald kan stilles til side, og aviser, blade og og andet affald sorteres i de dertil indrettede containere i beboerskralderummet.


§ 5

Opgange og gård

Det er strengt forbudt at henstille ting i opgangene, på reposen ud for din dør, i gården eller i porten. Fodtøj osv. må ikke stå på reposen uden for din dør og vil blive fjernet uden varsel. I øvrigt skal trappeopgangen altid være helt fri for ting i henhold til brandvedtægterne.



§ 6

Cykler, knallerter og barnevogne

Cykler og knallerter skal stilles enten i cykelstativer eller cykelskur/-rum. Barnevogne og klapvogne skal stilles i barnevognsrummet. Overholder du ikke disse regler, kan Lejerbo fjerne dine ting uden varsel.

§ 7

Parkeringspladser til biler

Vi har et antal parkeringspladser i gården, som ejendomskontoret udlejer efter først-til-mølle princip­pet til lejere, der kan fremvise en gyldig registreringsattest på deres privatbil. Biler uden nummerplader eller biler, der holder uden tilladelse, vil blive fjernet.

§ 8

Færdsel på trapper, opgange osv.

Hvis du eller dine gæster spilder eller efterlader snavs på trapper, opgange og kælder, skal du straks gøre rent efter dig. I modsat fald kan Lejerbo bestille en rengøring, som du kan komme til at betale.

§ 9

Orden på fællesarealer

Som beboer er du med til at holde vores fællesarealer, dvs. vi for­venter også, at du lærer dine børn, hvordan de begår sig i gården.

Husk, at

- det er forbudt at smide med affald - affald skal i affaldsspanden,

- leg foregår på legeplads og boldspil i boldburet,

- det er forbudt at tisse i fællesarealer, opgange, kælder,

- det er forbudt at ødelægge bænke, planter og græsplænen,

- det er forbudt at tegne på træværk og murværk,

- det er forbudt at opholde sig og forsamle sig i kælder, i opgange samt skure og garager,

- der skal være ro i gården efter kl. 22.00.

- hundeluftning er ikke tilladt på fællesarealerne (fordi gården ikke et hundetoilet).

§ 10

Rygning er en privatsag

Du må ikke ryge i opgangen, i indgangspartierne eller i kælderen. Som beboer bedes du tage hensyn til dine naboer – og derfor skal du ryge i din lejlighed eller helt udenfor. Det er også forbudt at smide cigaretskodder ud af vinduet, fra den spanske altan, i opgangene, i gården, i kælderen – i det hele taget skal du sørge for at fjerne dine cigaretskodder efter dig



§ 11

Almindelig ro i afdelingen

Brug eller gør kun følgende på disse tidspunkter:


Affaldsskakt -

Mellem 7 - 22

Vaskemaskine og støjende maskiner 

Mellem 7 - 22

Boremaskine og hammer

Hverdage mellem kl. 7-19

Lørdage mellem kl. 10-16

Aldrig på søndage og helligdage!

Musik og TV/Radio - 

Altid for lukkede vinduer under hensyntagen til andre. 

Generelt ro efter kl. 23.00

Leg og boldspil samt anden generelt

støjende adfærd gården:

Mellem kl. 8 og 22 på hverdage, og

mellem kl. 10 og 22 i weekenden og helligdage

§ 12

Fodring af dyr

I Frederiksberg Kommune har man besluttet, at vi ikke må fodre dyr og fugle af hensyn til rottefaren.


§ 13

Kæledyr


Her i afdelingen må du gerne holde kæledyr, undtaget er dog kamphunde af typen:

Pittbull terrier
Tosa inu
Amerikansk staffordshire terrier
Fila brasileiro
Dogo argentino
Amerikansk bulldog
Boerboel
Kangal
Centralasiatisk ovtcharka
Kaukasisk ovtcharka
Sydrussisk ovtcharka
Tornjak
Sarplaninac
Du skal underskrive en kæledyrskontrakt på ejendomskontoret. Hvis du har hund, skal du også tegne en ansvarsforsikring. Adelingsbesty­relsen kan til enhver tid kræve, at du fremviser både kontrakt og hundeansvarsfor­sikring. Som hovedregel gælder, at dit kæledyr ikke må gene­re andre i ejendommen eller forhin­dre personer med lovligt ærinde i at komme ind i lejlighe­den, og at det altid skal føres i snor på fællesarealer. Decideret hundeluftning i gården, hvor hunden skal besørge, er ikke tilladt. Hvis der sker uheld, skal du fjerne efterladenskaberne med det samme.

§ 14

Hvordan behandler du VVS samt hårde hvidevarer?

Du må ikke kaste vatpinde, vat, bind, tamponer, kattegrus o.lign i dit wc, da det stopper afløbet. Badekarret må kun renses med ikke-æt­sende midler (sulfo og universalrengøring). Hvis wc'et, køkkenhanen, køleskabet, komfuret, vaskemaskinen, emfang af­løb osv. går i stykker eller ikke fungerer rigtigt, skal du straks kontakte ejendoms­funktionæren. Du må ikke forsøge at reparere det selv, idet det ikke er din ejen­dom.


Vaskemaskinenvedligeholdes ved, at du tilfører anti-kalktabletter til hver vask.Du kan med fordel afkalke din vaskemaskine jævnligt – dermedsparer du også el, idet du sørger for, varmelegemet holdes fri afkalk. Sæbeskuffen tages ud og rengøres jævnligt. Filteret eftersesjævnligt, bl.a. for at det ikke sætter sig fast.


Emfangeti køkkenet fungerer også som almindelig udsugning. Filteret tagesaf og vaskes – ved daglig madlavning vil én gang i ugen værenødvendig for optimal udnyttelse. Hvis du har en opvaskemaskine, kanfilteret vaskes af i den.


Køleskabetafvaskes med almindelig sulfovand – tjek også, at afrimning ikkeer stoppet. Frysedelen tjekkes for løse lister, således at der ikkedannes is.


§ 15

Opvaskemaskine


Hvis du ønsker at opsætte en opvaskemaskine, skal du kontakte ejendomskontoret, som vil vejlede dig og forsyne dig med den fornødne tilladelse. Ma­skinen skal til­sluttes af en autoriseret vvs-installatør og en autoriseret elektriker, før den endelige tilladelse er gået igennem.


§ 16

Tørretumbler

Ønsker du at opsætte en tørretumbler, skal det være en kondenstørretumb­ler. Maskinen skal tilsluttes af en autoriseret elektriker. Den må under ingen omstændigheder sættes til den almindelige udsugning. Tilladelse til opsætning får du ved henvendelse til ejendomskontoret.


§ 17

Udluftning - indeklima

Der er udsugning i køkken via emfang og i badeværelse – disse skal altid stå åbne af hensyn til luftfugtigheden i lejligheden og trækket i udsugningen i andre lejlighe­der. Det anbefales, at du altid lader døren til badeværelset stå åben pga. udsugningen. Astma og Allergiforbundet anbefaler endvidere, at du lufter ud i hele boligen med gennemtræk 5-10 minutter tre gange dagligt. I de nye vinduer er der en lille ventil, som altid skal være åben, således at der sker konstant luftudskiftning.

§ 18

Spanskaltan

Denspanske altan skal være fri for genstande, der rækker ud overaltanens dimensioner. Det betyder,

- at altankasser osv. kun må monteres på den invendige side og under rækværkets højde

- at der ikke må opsættes markiser

- at den spanske altan ikke må bruges som pulterkammer

- at tørring af tøj skal ske, således at det ikke er synligt for andre, og dermed under rækværkets højde

- at luftning af sengetøj, tæpper osv. skal ske inden for den spanske altan og under rækværkets højde

- at det efter omstændighederne er tilladt at opstille en parabol på den spanske altan, forudsat den befinder sig under rækværkets højde og ellers ikke er synlig udefra.

Endvidereer det ikke tilladt

- at bore i altanens betonbund eller andre steder i altanen under nogen omstændigheder

- at grille på den spanske altan

- at kaste affald, fyrværkeri, cigaretskodder, affald, papir osv. ud fra den spanske altan


§ 19

Beboerlokale

Beboerlokalet befinder sig Wilkensvej 31 i kælderen og har plads til 36 per­soner. Du kan leje beboerlokalet efter de til enhver tid gældende regler, som fastsættes af afdelingsbestyrelsen – du hen­vender dig blot til formanden for afdelingsbestyrelsen. Strømmen til beboerlo­kalet afbry­des efter kl. 1.00, og der skal generelt være ro efter kl. 24.00. Dørene til beboerlokalet skal holdes lukkede, således at du generer dine naboer mindst muligt, både af hensyn til støj og lugt fra mad eller cigaretter.


§ 20

Kælderrum

Du lejer sammen med din lejlighed en kælderrum, som du bedes holde af­låst. Du må ikke stille ting, der lugter eller som kan være til gene eller fare, ind i dit kæl­derrum. Bemærk også, at der kan forekomme oversvømmelse i kælderen, hvorfor du bedes stille ting op i en højde af ca. 50 cm, hvis de ikke kan tåle vand.


§ 21

Fibernet

Derer forberedt til tv, internet og telefoni via fibernet i allelejligheder.


§ 22

Parabol

Dumå opsætte en parabol på taget efter ejendomskontoretsanvisninger, hvis du ikke på anden måde kan modtage den kanal, duønsker at se. Kabelføringen til parabolen på taget skal ske ifølgeejendomskontorets anvisninger. Andre lejere vil endvidere kunne fåadgang til din parabol. Hvis din parabol ikke er højere end denspanske altans rækværk og ikke rager ud på andre måder, er dettilladt at placere den her. Der må under ingen omstændigheder boresi den spanske altan.


§ 23

Gyldighed

Denne husorden er vedtaget af beboerne i afd. 252 på et afdelingsmøde den 18. februar 2015 og erstatter tidligere husorden. Husorden kan kun ændres af beboerne på et afde­lingsmøde.


Bestyrelsen,

Frederiksberg, den 18. februar 2015